Visit UK

16/05/2022 - 20/05/2022 

The proposal agenda 

Maandag 16/05/2022

Om 8:45 vertrokken met de auto uit St-Paulus voor een rit naar Duinkerke. Spannend om voor het eerst naar het buitenland te gaan zonder ouders en voor het eerst naar de UK. (Yéléna). Met de boot varen naar Dover en onze picknick van thuis opgegeten. Het was spannend op het dek door de hevige wind. Bij aankomst konden we genieten van de witte rotsen.  (Ebise) We zijn gaan wandelen in de stad (Canterburry) en hebben ijsjes gegeten, heel leuk. (Renée) In de avond lekkere pizza gegeten en doorgereden naar ons huisje. Nog even ons dagboek invullen en dan onder de lakens.

 Dinsdag 17/05/2022

We zijn de morgen gestart met een ‘good morning’ aan Mr. Jim en de andere kinderen van Polen. Ik heb lekkere frosties en wat druiven gegeten als ontbijt. (Siebe) onze rugzak klaargemaakt om naar Londen te rijden. Eerst allemaal samen met juf Tine in de minibus. Daarna met de trein naar het natural history museum. Het skelet van de walvis was indrukwekkend. Daarna hebben op het gras burgers met gekruide frietjes gegeten.(Emiel) we zijn dan met de metro tot aan Westminster gereden… spannend! Toen we daar aankwamen, stapten we richting de Thames en maakten we een spectaculaire boottocht tot aan Greenwich. (Manu). We maakten een stevige wandeling tot aan de nulmeridiaan. Daar poseerden we voor een leuke foto. Toen hebben we een beetje van het uitzicht genoten. We konden dineren in het restaurant Zizi. (Maxim). We aten er een lekkere spaghetti en we hadden een mooi uitzicht op het balkon. Toen we vertrokken was Yéléna haar trui vergeten. Een spurtje terug en gelukkig lag hij al klaar zodat we op tijd waren om de trein terug te nemen om dan met de auto terug naar ons verblijf te rijden. Nog een douche nemen en dan in bed. (Siebe)

 Wednesday 18/05/2022

This morning I woke up, took a shower and had cornflakes for breakfast. Then, we went on a bus to the station. After an hour on the train, we took a long walk to the science museum. I liked this museum more than the one from yesterday. Specially the 'space' zone was very cool! (Laure) We walked to the pizza hut to eat different pizzas. I ate eight slices of pizza and an icecream. After a walk in the park, I forgot my glasses so I had to go back and look for them. No worries, I've got them back! (Siebe) we went to Buckingham palace but we couldn't get any closer because they were preparing the jubilee for the queen. But we did see the palace and it was very beautiful. Later we went to Big Ben and we saw little baby ducks, soo cute! (Renée) Then we walked for a while to covent garden. We got one hour to shop some souvenirs for our family. But I will not spoil the surprise!! (Ebise)  we ate dinner at Frankie&Benny. We ordered ribs with bbq sauce and chips and some good coke. Loved it! Now we're on the train, tired but amused by the magic tricks of Emiel. (Yéléna)

Today we walked 18,5km, so we' re gonna have a good night sleep. More from us tomorrow!

 Thursday v19/05/2022

We mochten deze ochtend wat langer slapen dan normaal. Na het maken van onze valiezen en een stevig ontbijt zijn we uit het huisje gegaan en naar de school van Mr. Jim vertrokken. Toen we aankwamen was het speeltijd en hebben we sandwiches en fruit gegeten. (Manu)

Na het eten kregen we een rondleiding in de school. Deze was heel klein maar wel leuk. Dan was het tijd om te sporten en wat spelletjes te spelen in het park. Er zaten lastige opdrachten tussen zoals zaklopen, balanceren met een ei in de mond,... Gelukkig scheen de zon, maar het was wel wat warm! (Emiel)

Na de activiteiten hebben we nog eventjes gespeeld in het park en dan teruggekeerd naar school. We kregen daar een challenge om de beste vlieger te bouwen in 10 minuten. Ik ben gewonnen tegen alle landen en neem de beker terug mee naar België!

We hebben dan nog even gespeeld en daarna was het eten gearriveerd. (Laure)

Iedereen kreeg een bakje met fish en chips. Dit was super vettig! Na het eten hebben de landen wedstrijdjes voetbal gehouden tegen elkaar. Na een hele leuke dag moesten we afscheid nemen van Roemenië, Polen en Engeland om naar ons hotel te gaan. (Ebise)

Na het inchecken aan de receptie van ons hotel, kregen we een kaart voor de kamer. Deze zijn super chique! Ik slaap samen met Siebe deze nacht.  Als ik dit tekstje goed schrijf, krijgen we een Mc flurry van juf Tine en meester Johan. Straks proberen we nog eens met snoep langs te gaan bij de kamers van de Spanjaarden. Ik vind het jammer dat we morgen al naar huis moeten.

Slaapwel voor straks and see you tomorrow! (Maxim)